четвер, 19 травня 2016 р.

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ


Всесвітній день вишиванки міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня . Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок.
       Акція розпочалась зі студентської ініціативи на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у 2006 році."Минулого року  38 країн світу підтримали свято. А цього року, хочу проанонсувати, хоча цифра й постійно змінюється, станом на зараз уже більше 50 країн долучаться до відзначення Дня вишиванки", – розповів співзасновник акції "Всесвітній день вишиванки" Сергій Бостан, інформує "Україна молода".
     Наша школа долучилася до цієї акції і в цьому році. Були проведені цікаві заходи про вишиванку, а потім усі учні стали на подвір"ї і утворили малюнок у формі сердечка. Другокласники не стояли осторонь, а також брали участь у цьому яскравому флеш-мобі.