середу, 14 жовтня 2015 р.

ГАРНЕ ЧИТАННЯ - ГАРНЕ НАВЧАННЯ

Шановні батьки!
Ми всі розуміємо, що для успішного навчання дитини з  усіх предметів необхідно уміти добре читати, мати інтерес до книги. Інколи дитині важко розв'язати  задачу тому, що  не уміє її правильно прочитати. Грамотне письмо також пов'язане з навичками читання.
Часто доводиться чути, що вдома багато книжок, а дитина не дивиться на них. Дехто думає, що варто лише купити книгу, як вона відразу ж сподобається їй. З боку батьків потрібна велика увага до читання молодшого школяра, керівництво його читанням. Треба навчити дітей любити читати.
      Помилково думати, що будь - яке читання корисне, що за читанням дітей повинні стежити вчитель і бібліотекар. Лише спільні зусилля  всіх разом можуть вплинути на правильний розвиток дитячого читання.
 Батьки повинні стежити, щоб до рук дітей потрапляли книги,призначені для їх віку. Треба слідкувати за тим, щоб тематика книг була різноманітна: казки, оповідання про тварин і ростин, пригоди, про школу, музику, мистецтво. Треба враховувати і індивідуальні інтереси дітей. Якщо дитину особливо цікавить життя рослин, тварин,нові машини, мандрівки, слід добирати книги, із яких вона  могла б отримати нові  і цікаві відомості. Особливо треба звернути увагу  на розвиток  інтересу до науково- популярної літератури.
Пам'ятайте : тільки щоденне читання дасть потрібний результат. А ще важливо, щоб у дитини була мотивація до читання: для чого чи для кого вона читає. Тому слухайте читання дітей, обговорюйте книгу. Нехай вони читають братикам, сестричкам,бабусям.
Успіхів нам у цій важивій справі!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.